Kineski premijer istakao efikasnu upotrebu ekstra dugih specijalnih državnih obveznica
Kina, Foto: Kineska medijska grupa

kina

Kineski premijer istakao efikasnu upotrebu ekstra dugih specijalnih državnih obveznica

Izdavanje ekstra-dugih specijalnih državnih obveznica doprinosi modernizaciji Kine i promoviše kvalitetan razvoj, rekao je Li na video konferenciji

Objavljeno:

Kineski premijer Li Ćijang istakao je u ponedeljak efikasnu upotrebu ekstra-dugih specijalnih državnih obveznica za podršku u sprovođenju osnovnih nacionalnih strategija i jačanje bezbednosnih kapaciteta u ključnim oblastima.

Izdavanje ekstra-dugih specijalnih državnih obveznica doprinosi modernizaciji Kine i promoviše kvalitetan razvoj, rekao je Li na video konferenciji.

Li je pozvao na ulaganje napora da se ojača upravljanje projektima i sprovede niz značajnih projekata, kao i da se prevladaju duboko ukorenjene prepreke putem reforme i inovativnih mera.

Kina bi trebalo efikasno da koristi obične i neobične politike, kako bi pojačala koordinaciju između fiskalnih i monetarnih instrumenata i usmerila više finansijskih sredstava u stvarni sektor ekonomije, rekao je premijer.

Potrebni su dodatni napori da se privuče privatni kapital za učešće u izgradnji velikih projekata i da se u potpunosti podstakne održivost privatnih investicija, dodao je Li.

Bonus video:

01:49

U Ningbou se otvara treći sajam Kina-CEEC

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.